Skills Heroes vakwedstrijden

Skills, Skills heroes, KCA Beroepenmarkt, Kids College Apeldoorn, torval, grafisch ontwerp, grafisch ontwerp harderwijk, reclame, reclame harderwijk, design, communicatie, torval van den hoogen

world skills nederland, skills talents,ijsselhal zwolle

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen.

Skills Heroes start met voorrondes op de eigen school waarvoor WorldSkills Netherlands de wedstrijdopdrachten ontwikkelt. De opdrachten worden ontwikkeld op basis van de kwalificatiedossiers. De winnaar(s) van de voorrondes mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden, waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-instellingen. Deze wedstrijden vinden plaats op diverse mbo-instellingen in het land, met door WorldSkills Netherlands ontwikkelde wedstrijdopdrachten. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finale, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.

De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen opgenomen worden in het onderwijsprogramma. Ook kun je de wedstrijdopdrachten inzetten als les- en toetsingsmateriaal en als voorbereiding op het examen of de proeve van bekwaamheid.

De nationale finales (NK) van Skills Talents en Skills Heroes zullen in 2018, wederom gecombineerd, als Skills The Finals plaatsvinden. Van 15 t/m 17 maart staat Overijssel in het teken van bijna 60 verschillende mbo-finales en 10 vmbo-finales.

Samen met ROC van Twente en Deltion College, zullen op diverse mbo-scholen en een evenement locatie, hoogstwaarschijnlijk de IJsselhallen, de verschillende finales worden gehouden. Dat betekent bijna 1000 finalisten uit heel Nederland. Onderling maken zij uit wie nationaal de beste vakmannen en -vrouwen van 2018 worden.