redesign, logo, promoboer, delvorm, social distancing, google

merken met logo redesign om het belang van 'social distancing' te benadrukken: Google

Google Doodle volgt de richtlijnen van de WHO

Een Google Doodle is een aangepast logo dat regelmatig gebruikt wordt door de zoekmachine van Google. Meestal tijdens feestdagen en evenementen, maar nu ook tijdens het coronavirus. De letters ‘Google’ houden afstand van elkaar en benadrukken het belang van sociale afstand. Wanneer op de Google Doodle wordt geklikt, wordt de gebruiker doorverwezen naar een pagina met zoekresultaten over het onderwerp van de Doodle in kwestie, in dit geval richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Merken met logo redesign om het belang van ‘social distancing’ te benadrukken

Het coronavirus houdt de wereld voorlopig in haar greep. Ondanks een versoepeling van maatregelen blijft de boodschap ‘vermijd onnodig contact, werk thuis en houd afstand’. Het houden van afstand, ook wel social distancing genoemd, is wereldwijd de meest gecommuniceerde boodschap. Het heeft ook merken aan het denken gezet, want hoe kunnen zij deze boodschap ondersteunen en verspreiden? Veel communiceren een statement, maar in sommige gevallen kiest men zelfs voor een (tijdelijk) aangepast logo.

Ook toe aan een logo redesign of (tijdelijk) aangepast logo?

Wil je ook een logo redesign doorvoeren? Of een nieuw logo laten ontwerpen? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Wat je ook wilt, wij helpen je graag. Neem contact met ons of kijk hier voor meer informatie.

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Jeroen van Promoboer.