redesign, logo, promoboer, delvorm, social distancing, mac donalds

merken met logo redesign om het belang van 'social distancing' te benadrukken: Mac Donalds

McDonald’s en de gescheiden Gouden Bogen

Ook restaurantketen McDonald’s neemt wereldwijd maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het restaurant is in veel landen gesloten. Daarnaast roept het gasten op om thuis te blijven of om te kiezen voor McDrive en McDelivery. Om de boodschap extra kracht bij te zetten besloot de marketingafdeling een aangepast logo de wereld in te slingeren waarbij de Gouden Bogen een stukje uit elkaar staan.

Merken met logo redesign om het belang van ‘social distancing’ te benadrukken

Het coronavirus houdt de wereld voorlopig in haar greep. Ondanks een versoepeling van maatregelen blijft de boodschap ‘vermijd onnodig contact, werk thuis en houd afstand’. Het houden van afstand, ook wel social distancing genoemd, is wereldwijd de meest gecommuniceerde boodschap. Het heeft ook merken aan het denken gezet, want hoe kunnen zij deze boodschap ondersteunen en verspreiden? Veel communiceren een statement, maar in sommige gevallen kiest men zelfs voor een (tijdelijk) aangepast logo.

Ook toe aan een logo redesign of (tijdelijk) aangepast logo?

Wil je ook een logo redesign doorvoeren? Of een nieuw logo laten ontwerpen? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Wat je ook wilt, wij helpen je graag. Neem contact met ons of kijk hier voor meer informatie.

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Jeroen van Promoboer.