redesign, logo, promoboer, delvorm, social distancing, chiquita

merken met logo redesign om het belang van 'social distancing' te benadrukken: Chiquita

Miss Chiquita houdt het voor gezien

Als reactie op het coronavirus en om het belang van sociale afstand te benadrukken, heeft bananenmerk Chiquita haar logo van een redesign voorzien. Het merk, bekend van de stickertjes op bananen, baarde opzien door Miss Chiquita uit het logo te halen. Miss Chiquita kwam zelf met een verklaring, want met de woorden ‘Ik ben thuis, blijf ook thuis en bescherm jezelf en anderen’ werden mensen opgeroepen om thuis te blijven om verspreiding van het virus te voorkomen.

Merken met logo redesign om het belang van ‘social distancing’ te benadrukken

Het coronavirus houdt de wereld voorlopig in haar greep. Ondanks een versoepeling van maatregelen blijft de boodschap ‘vermijd onnodig contact, werk thuis en houd afstand’. Het houden van afstand, ook wel social distancing genoemd, is wereldwijd de meest gecommuniceerde boodschap. Het heeft ook merken aan het denken gezet, want hoe kunnen zij deze boodschap ondersteunen en verspreiden? Veel communiceren een statement, maar in sommige gevallen kiest men zelfs voor een (tijdelijk) aangepast logo.

Ook toe aan een logo redesign of (tijdelijk) aangepast logo?

Wil je ook een logo redesign doorvoeren? Of een nieuw logo laten ontwerpen? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Wat je ook wilt, wij helpen je graag. Neem contact met ons of kijk hier voor meer informatie.

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Jeroen van Promoboer.